Kalender

apr

23

 • Start inschrijvingen nieuwe leerlingen

apr

25

 • Leerlingenraad in lokaal D005 (WIG)
 • Infoavond voor nieuwe leerlingen en hun ouders
 • Infoavond 'naar de 3de graad CV-sanitair' en 'CLIL-info' voor 3 economie

apr

26

 • Autoloze schooldag & pick-nick-plein-public
 • Zwembeurt 2SBESa/2MESa/4LOSab

apr

28

 • Infodag nieuwe lln

apr

29

 • Bedrijfsstage 7VI
 • Try-out boks SNS
 • Infosessie Londenreis en NormandiĆ«reis 3+4 ASO/TSO

mei

2

 • Toneelvoorstelling 'Gitte' 4ASO/TSO
 • Oudercontact: alle gevraagde vakleerkrachten in de polyvalente zaal

mei

3

 • The Future eventdag voor 7bVLa in Zwijnaarde
 • Zwembeurt 1SBESa/1NSa/3LOSa
 • Try-out boks SNS

Paasvakantie

Gepost op donderdag 18 april 2019, 19:38Deze oud-leerlingen van onze Stekense Broederschool zijn tijdens de paasvakantie op eindreis naar Oekraïne. Nog even genieten van het mooie weer en dan beginnen ze aan het laatste trimester van dit schooljaar. 


Vastentocht

Gepost op zaterdag 6 april 2019, 9:45

Afsluiten van dit tweede semester deden we traditioneel met onze vastenactie. Dit jaar steunen we VZW ENAGA wat staat voor 'Een Nest Als Geen Ander'. Genietend van het mooie weer volgden we het stiltepad langs de Stekense vaart. Via deze link foto's van gisteren en bedankt voor alle steun en jullie massale inzet. Geniet van een welverdiende paasvakantie.


Vanaf volgend schooljaar

Gepost op zaterdag 6 april 2019, 9:45Modernisering secundair onderwijs

Gepost op zaterdag 6 april 2019, 9:45

Vanaf 1 september 2019 zijn er enkele wijzigingen in het eerste leerjaar. Er komt meer en sterkere algemene vorming in de 1ste graad en een gelaagd systeem van onderwijsdoelen: basisgeletterdheid, minimum- en uitbreidingsdoelen.

In het 1ste leerjaar A en B zijn er 27 uren algemene vorming. Deze algemene vorming wordt aangevuld met een keuzegedeelte dat de school en de leerlingen ruimte voor differentiatie laat. Op onze campus te Stekene richten we het 1ste leerjaar A in met vier verschillende accenten:
 • moderne wetenschappen
 • economie & organisatie
 • STEM technieken
 • sport
Informatie en een overzicht van ons studieaanbod in het 1ste leerjaar kan u hier terugvinden.
Onze volledige brochure kan u via deze link bekijken.
Wilt u onze school leren kennen en meer inzicht krijgen in al deze vernieuwingen die volgende schooljaar op ons afkomen, dan verwelkom ik u graag op onze infoavond of infodag.


Infodag en infoavond

Gepost op zaterdag 6 april 2019, 9:45


Klik op de figuur voor meer info.


Uitstap Westhoek

Gepost op donderdag 4 april 2019, 13:48

Vanaf het opstappen op de bus was het al duidelijk! Deze vrijblijvende uitstap 'De Groote oorlog in de Westhoek' was een aaneenschakeling van toppers: het sluizencomplex "De Ganzepoot", de Ijzertoren, de Dodengang,  de Belgische begraafplaats Houthulst, de Duitse begraafplaats Langemark, Tyne Cot Cemetery, Lijssenthoek Military Cemetry... en de korte, maar zeer ontroerende ceremonie van de Last Post aan de Menenpoort. 
Er zijn wel enkele foto's genomen, maar alleen zij die er bij waren hebben dit natuurlijk echt kunnen ervaren. Met dank aan onze enthousiaste leerlingen, de gemotiveerde gidsen... zelfs het weer was geen spelbreker.Promotour

Gepost op donderdag 4 april 2019, 12:53

Ons promoteam bezocht tal van plaatsen in Stekene en omgeving. Enkele vrijwillige leerlingen en collega's deelden flyers en affiches uit. Weet je niet welke studie bij jou past? Op de infoavond donderdag 25 april of infodag 28 april laten we graag zien wat onze school in Stekene jou kan aanbieden. 


Haiku

Gepost op donderdag 4 april 2019, 9:21

Haiku's voor de vrede schrijven ter nagedachtenis van WO I. Niet eenvoudig om zo'n haiku te schrijven en helemaal niet in het Duits. We mochten per school vier haiku's inzenden en we hebben een laureaat met dit bijzonder mooi gedicht.
Ich rieche die Luft,
der Wind streichelt meine Haut 
Friede berührt mich.

Yunna Buysse


Lezing archeologie

Gepost op zondag 31 maart 2019, 20:50

De leerlingen van het tweede jaar MW werden vrijdagochtend ondergedompeld in de archeologie. De zeer gedreven archeoloog Maarten Bracke van Acke en Bracke Archeologie (en oud-leerling!) nam de leerlingen mee in archeologische opgravingen van de steentijd tot WOI.


JIEHA Finalist fotowedstrijd 2019

Gepost op vrijdag 22 maart 2019, 17:50De leerlingen van 4 SBEa hebben leuk nieuws gekregen vandaag. Ze zitten in de top 5 van de JIEHA fotowedstrijd! Zaterdag 27 april mag de klas 'gratis' naar de Vlajo Awards in Walibi en wie weet vallen ze dan nog eens in de prijzen. We kunnen alleen maar duimen voor hen  Proficiat met deze nominatie en veel succes PACO-INSULO broederscholen logo
adres
Broederschool Stekene
Nieuwstraat 17
9190 Stekene
contact
Secretariaat
03 779 67 94
info@stekene.broeders.be