Kalender

mrt

30

 • START AANMELDEN NIEUWE LEERLINGEN 1STE JAAR
 • Lessen opgeschort ten gevolge van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus

mrt

31

 • Lessen opgeschort ten gevolge van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus

apr

1

 • Lessen opgeschort ten gevolge van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus

apr

2

 • Lessen opgeschort ten gevolge van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus

apr

3

 • Lessen opgeschort ten gevolge van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus

apr

4

 • Paasvakantie

apr

5

 • Paasvakantie

apr

6

 • Paasvakantie

apr

7

 • Paasvakantie

apr

8

 • Paasvakantie

apr

9

 • Paasvakantie

apr

10

 • Paasvakantie

apr

11

 • Paasvakantie

apr

12

 • Paasvakantie

#CoronaKaraokeBroedersStekene

Gepost op vrijdag 27 maart 2020, 19:45

Op weekdagen geven we onze leerlingen schooltaken maar we vinden het ook belangrijk dat we in het weekend de leerlingen en hun ouders de nodige verstrooiing bezorgen. Ook vanavond zijn jullie welkom online in ons partyteam STE BlijfInJeKOT. Vorige week lanceerden we al de #BlijfInUwKotFuif Broederschool Stekene. Dit weekend organiseren we de #CoronaKaraokeBroedersStekene. De Broeders DJ's stelden opnieuw een playlist samen. En om dit initiatief aan te kondigen geven we zelfs in dit filmpje het euh... goede voorbeeld . Geniet van de Broederschool Stekene versie van Zoutelanden! Blij dat je hier bent (of daar )

Wil je ook je stem uitbrengen en de zangtalenten beoordelen van deze collega's? Met de login van de Broederschool kan je op je favoriet stemmen (via deze link). De resultaten worden weergegeven in een tabblad in ons partyteam.


Info

Gepost op dinsdag 24 maart 2020, 21:25

Aan de ouder en/of misschien wel toekomstige leerling die info zoekt i.v.m. onze Broederschool te Stekene omtrent studiemogelijkheden op onze campus. Welke 'accenten' en 'basisopties' bieden wij aan in onze eerste graad? Hoe inschrijven voor het schooljaar 2020-2021? In normale omstandigheden zouden wij u graag info geven tijdens onze infoavond of infodag maar de kans is nogal bijzonder klein geworden dat die kunnen doorgaan. (eigenlijk quasi onbestaande) Via onderstaande links vindt u de belangrijkste info gemakkelijk terug. 

 • Algemene info betreffende onze school (Surf gerust eens rond op onze schoolsite maar we hebben de voornaamste items gebundeld in een brochure.)
 • De verschillende mogelijkheden met lessentabellen die wij aanbieden op onze campus voor de eerste graad. Ook voor onze eerstejaars kan het interessant zijn om eens te kijken naar de keuzemogelijkheden qua basisopties in het tweede jaar.
 • Ook niet onbelangrijk is de informatie i.v.m. inschrijvingen want vanaf 30 maart kan u uw zoon of dochter online aanmelden. Belangrijke data en info is eigenlijk wel essentieel om eens te lezen. Het aanmelden, toewijzen van een school en inschrijven is conform de afspraken binnen onze regio. Hoe inschrijven en via welke link?
 • Zoekt u informatie over onze andere graden of het zevende jaar dan is de informatie uit deze brochure nog relevant. (let op: info eerste graad is niet conform de onderwijsvernieuwingen)

Heeft u na het lezen van deze info vragen dan willen we u gerust helpen. U kan ons tijdens de schooluren telefonisch contacteren of via mail.


Corona

Gepost op dinsdag 24 maart 2020, 21:24

Maak een affiche waarbij je de mensen sensibiliseert. Maak ze bewust van de gevaren van het coronavirus en hang de affiche thuis op aan een raam. Aangezien we toch in ons kot moeten blijven, vallen deze creaties voor jou misschien niet meteen op in het straatbeeld. Enkele resultaten kan je gelukkig hier online wel zien.


Infobrochure lessentabellen

Gepost op dinsdag 24 maart 2020, 21:24

In onderstaande brochure vindt u de verschillende studiemogelijkheden terug die we aanbieden in onze eerste graad. In het eerste leerjaar kunt u kiezen tussen 1A en 1B maar er zijn onderlinge verschillen de zogenaamde accenten. Volgend schooljaar zijn er ook vernieuwingen in het tweede jaar! Benieuwd geworden? De verschillende basisopties kan u allemaal terugvinden in de brochure 'lessentabellen'.
 


#BlijfInJeKotFuif Broederschool Stekene

Gepost op zondag 22 maart 2020, 0:02

Vandaag lanceren we de eerste Broederschool Stekene - #BlijfInJeKotFuif. Fuif je mee? Spreek met je gezin of met je klasgenoten/vrienden via Teams, Skype... een beginuur af. De Broederschool Stekene DJ's maakten een playlist aan. Open deze link en laat het fuifbeest in je los! Filmpjes van fuifnummers zijn altijd welkom!
 
#BlijfInJeKotFuif - Broederschool Stekene 
We proberen ook even een team uit STE BlijfInJeKotFuif (enkel voor lln. van onze Broederschool natuurlijk.) 


Strava

Gepost op zaterdag 21 maart 2020, 8:55

Sporten in tijden van corona dat is niet vanzelfsprekend. En toch is het belangrijk voor de jongeren dat ze hun conditie behouden. Zeker voor de leerlingen van onze richting LOS!  Samen komen met leerlingen om te sporten is niet zonder risico's. Buiten sporten kan, maar doe het liever alleen. Onze collega Stijn Creve heeft er wat op gevonden! Geniaal! Echt straf! Eenvoudig maar je moet er maar op komen. Benieuwd? Hij heeft er het nieuws mee gehaald! Enkele richtlijnen "Blijf sporten en bewegen. Ook in uw kot. Hou jezelf fit!"


Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus Covid-19

Gepost op vrijdag 20 maart 2020, 8:44


Gevolgen voor de leerlingen na de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad.


 • De lessen worden geschorst tot aan de paasvakantie, dit wil zeggen dat wij geen leerlingen op school verwachten. Wij durven ervan uitgaan dat u als ouders inzetten op een eigen vorm van opvang voor jullie kinderen. Mocht dit niet lukken, organiseert de school noodopvang van 8u25 tot en met 15u00 voor uw dochter of zoon. Om praktische redenen vragen wij u de enquête op SOL in te vullen. U zult hiervoor per e-mail nog een uitnodiging ontvangen.
 • De voorziene proefwerken en de stages in deze periode worden afgelast. Dit wil ook zeggen dat deze niet ingehaald worden wanneer deze crisis voorbij is.
 • Wij hebben als school de plicht om onze leerlingen gedurende deze drie weken te voorzien van het nodige stimulerende schoolwerk. Het is dus van belang dat de leerlingen elke dag hun e-mail controleren op opdrachten. Leerkrachten zullen de nodige taken en het didactische materiaal doorsturen. update: Bekijk op SOL de 'Coronamap' daar komen dagelijks taken in van de verschillende vakken. 

 • Wij hopen u met deze regeling voldoende te hebben geïnformeerd en hopen dat u allen deze periode goed en gezond doorkomt. Mocht de overheid nieuwe beslissingen nemen, houden wij u zeker op de hoogte van de gevolgen ervan voor uw kinderen. Controleer daarom regelmatig uw e-mail inbox.
  Het spreekt voor zich dat alle schoolse activiteiten in die periode zijn geannuleerd. We verschuiven die naar een andere datum. De infodag 'Wat na de eerste graad' wordt wellicht verschoven naar donderdag 23 april. De oud-leerlingenavond op 20 maart kunnen we ook niet laten doorgaan. Volgend schooljaar plannen we zeker een nieuwe editie. We hopen jullie dan opnieuw talrijk te kunnen verwelkomen.

  UPDATE: Alle uitstappen en projectdagen worden geannuleerd tot het einde van het schooljaar. We zullen proberen om de eventuele onkosten zoveel mogelijk te recupereren maar u begrijpt dat in deze situatie deze beslissing nogal logisch is. De gezondheid primeert natuurlijk. Het komt er nu op aan dat iedereen gezond en wel door deze coronacrisis geraakt. 
  Zorg ondertussen voor jezelf en de mensen rondom u!

  Handen wassen is niet hetzelfde als ze even spoelen met wat water en zeep! Wil je je handen wassen volgens de antiseptische methode dan vraagt dat iets meer moeite. Bekijk onderstaand filmpje maar eens. Met dank aan google ;-)  SODA paaseierenzoektocht

  Gepost op vrijdag 13 maart 2020, 21:04

  Vrijdag 13 maart een ongeluksdag? Niet voor onze leerlingen met veel A's op hun SODA-rappport! Zij verzamelden jetons en konden die inruilen voor paaseieren. Sommigen hadden massaal veel jetons verzameld en zij dachten dat ze een mandje vol eieren mochten verwachten van hun klastitularis. Wat ze niet wisten is dat het aantal jetons niet telde maar wel het aantal A scores op hun laatste rapport. Een A voor stiptheid, orde en netheid, discipline en attitude werd beloond vandaag.   En voor de leerlingen die twijfelen aan het bestaan van de paashaas... Ik zag hem vandaag rondhuppelen tussen onze leerlingen tijdens de paaseierenzoektocht!


  100 dagen

  Gepost op vrijdag 13 maart 2020, 20:20

  Nog 100 dagen 7bVI verdragen
  ook wij tellen af! 100-99-98-97-96...  Wellicht hadden ze hun "100 dagen" anders voorgesteld. In de mate van het mogelijk hebben ze er toch nog een aangename dag van gemaakt. Een verkorte editie weliswaar maar wel eentje om niet snel te vergeten 


  Vastenactie 2020

  Gepost op dinsdag 10 maart 2020, 12:41

  Enkele foto's van vandaag. De andere verkoopmomenten zijn 17 en 19 maart. Onze bakkunsten vallen precies echt wel in de smaak bij onze leerlingen. 


  broederscholen logo
  adres
  Broederschool Stekene
  Nieuwstraat 17, 9190 Stekene
  KBO 0415 245 221 RPR Gent, afd. Dendermonde
  contact
  Secretariaat
  03 779 67 94
  info@stekene.broeders.be