Kalender

apr

3

  • paasvakantie

apr

20

  • Infoavond 'Wat na de 1ste graad' (online)

apr

22

  • Infoavond 'naar de 2de graad' door het CLB (online zie site CLB)

INFOAVOND - Wat na de eerste graad?

Gepost op zaterdag 10 april 2021, 20:21.

Met de vernieuwingen in het onderwijs zijn er een aantal grote veranderingen doorgevoerd en is de juiste studiekeuze maken na de eerste graad nog meer van belang geworden. Hiervoor willen de klastitularissen jullie graag mee op weg nemen doorheen die vernieuwingen van het onderwijs vanaf de tweede graad. Daarna is er de mogelijkheid om meer informatie te bekomen over de richtingen die bij ons op de Broederschool in Stekene kunnen gevolgd worden. Omwille van de omstandigheden zal dit online moeten gebeuren en zal dit verlopen via een Teamsmeeting. Gelieve u via deze link aan te melden dat u op dinsdag 20 april 2021 om 19u30 de infovergadering gaat volgen. U zult na aanmelding een rechtstreekse link ontvangen naar de Teamsvergadering. Mocht er zich toch nog een probleem voordoen bij het aanmelden dan kunt u dit altijd melden via vkj@broeders.be.

Link naar het formulier: https://forms.office.com/r/05T9we88NV of gebruik de QR-code: 


CLB - Openingsuren

Gepost op zondag 4 april 2021, 21:20.INFO - Wat na de eerste graad?

Gepost op vrijdag 2 april 2021, 15:59.

In het tweede jaar zijn onze leerlingen al eventjes bezig rond het topic studiekeuze: 'Wat na de eerste graad?'. Wellicht zijn sommigen zo nieuwsgierig geworden, dat ze al even willen grasduinen in de nieuwe studierichtingen en lessentabellen. In onderstaande infobrochure vind je alvast meer informatie. Vanaf volgend schooljaar zijn de vernieuwde lessentabellen van toepassing voor het derde jaar. 

Dinsdagavond 20 april om 19u30 is er onze online infoavond. Naast algemene informatie kan u ook terecht bij verschillende leerkrachten voor vragen. De vertrouwde titularissen helpen u graag, maar de collega's van de vernieuwde richtingen staan u ook te woord tijdens deze online infoavond. Het maken van een juiste studiekeuze is belangrijk, daar moeten we niemand van overtuigen. Het begint natuurlijk met u goed te informeren. We verwelkomen jullie allemaal graag op onze online infoavond. Digitale rondleiding

Gepost op donderdag 1 april 2021, 19:40.

Vanaf vandaag, donderdag 01/04, kunnen leerlingen vanuit de lagere school zich aanmelden voor onze school om te starten in het eerste leerjaar A of B in het schooljaar 2021-2022. Dit kan tot 28 april enkel via de Scholengemeenschap WIJS en via deze link: http://www.naarhetsecundair.be/.

Welkom op Broederschool Stekene, kwaliteitsvol en innovatief onderwijs dichtbij (t)huis!
CLIL

Gepost op woensdag 31 maart 2021, 15:24.


Op onze site en in onze lessentabellen zie je soms de afkorting 'CLIL' staan. Wat deze afkorting betekent, in welke accenten/opties je dit kan volgen en meer informatie vind je in deze brochure. Heb je nog vragen? Dan kan je een mailtje sturen naar onze
CLIL-leerkracht in de eerste graad. See you later!De Goede Week

Gepost op maandag 29 maart 2021, 15:05.

Vandaag (maandag) en morgen (dinsdag) staan er nog proefwerken/GEO's op het programma op onze school. En dus mogen we al die politieke heisa in de media rond het sluiten van de scholen naast ons neerleggen. Op onze school gaat alles door zoals gepland: maandag & dinsdag proefwerken & GEO's voor de leerlingen,  woensdag & donderdag klassenraden voor de leerkrachten en vrijdag zijn er digitale leerlingcontacten. Omdat we de proefwerken tot dinsdag programmeren, verloren onze leerlingen ondanks de beslissing van de overheid geen enkel lesuur. In tegendeel zelfs! Tijdens deze 'paaspauze' zijn onze leerlingen van de derde graad en het zevende jaar nog steeds op stage. Een goede stielman is goud waard en al doende leert men. Het is belangrijk om ervaringen op te doen in veilige omstandigheden, zo coronaproof mogelijk natuurlijk. 

Onze school is in deze Goede Week elke voormiddag van 8u25 tot 13u00 geopend. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 03 779 67 94 en via mail natuurlijk ook op andere momenten.


Challenges

Gepost op dinsdag 23 maart 2021, 12:03.

Vandaag viel het doek over de coronachallenges. Het werd een spannende eindstrijd. Met de eindmeet in zicht, en dat was deze keer niet de Via Roma in San Remo, maar de speelplaats Nieuwstraat in Stekene, stak 2MWc tijdens de duo dress up nog een tandje bij. Het overrompelde alle tegenstand onder aanvoering van twee dino’s en een geel-blauw M&M-duo. En dus mocht de klas van meneer Dullaert op het hoogste schavotje van het podium, geflankeerd door 2MWa en de leerkrachten. Ook in het individuele klassement kaapte 2MWc met Stien Van Hoyweghen de hoofdprijs weg. Naast haar op het podium stonden Nathan Brusselle (3EMa) en Jinte Van Brabant (1MWc). Daarnaast onthouden we uiteraard de inzet van vele leerlingen en leerkrachten die de challenges/battles naar een enorm hoog niveau tilden. Dit toverde ontzettend veel glimlachen op gezichten. Coronamoeheid kreeg en krijgt op onze school geen kans!

En nu volgt voor een welverdiende paasvakantie nog een laatste challenge, waar iedereen zich met evenveel enthousiasme op zal gooien: de proefwerken/GEO’s 

Digitalisering van het onderwijs

Gepost op zaterdag 20 maart 2021, 16:36.

Terwijl de overheid nog overlegt hoeveel middelen ze vrijmaken voor 'de digitale sprong' in het onderwijs, blijft onze school niet bij de pakken zitten. Volgend schooljaar, 2021-2022, zetten we al verdere stappen in de digitalisering van het ons onderwijs. In september krijgen de leerlingen die inschrijven in 1EO, Economie & Organisatie, het hele schooljaar door gratis een nieuwe laptop van de school in bruikleen. Daarnaast hebben we natuurlijk onze computerklassen en de uitleenbare tabletkisten die voor elke klas, voor elk vak, beschikbaar zijn.

Een stap die ons zal toelaten om vanuit die ervaring nog grotere digitale stappen te zetten. 


Broederschool Stekene - meer dan welkom!

Gepost op vrijdag 19 maart 2021, 21:12.

Uiteraard kunnen we de troeven van onze school het best etaleren tijdens een rondleiding of live-infoavond op onze school, maar ook wij moeten in deze coronatijden roeien met de riemen die wij hebben en dus boden we gisteren onze digitale infoavond aan. We mogen terugblikken op een heel succesvolle avond. Er werd massaal interesse getoond in onze richtingen in het eerste jaar, in onze projecten CLIL en STEM. Dank u wel voor die deugddoende belangstelling. Heeft u toch nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren. (via telefoon 03/7796794 of mail info@stekene.broeders.be)

Kiezen voor Broederschool Stekene = Kiezen voor kwaliteitsvol en innovatief onderwijs, dichtbij huis! WELKOM!
Duo dress up

Gepost op vrijdag 19 maart 2021, 20:28.

Wie gaat er deze duo dress up winnen?
Er is eigenlijk niet aan te beginnen!
Jullie waren massaal & allemaal megagoed!
Nominaties zijn er in overvloed!
In de loop van het weekend kan je kiezen
en maandag weten we wie er gaat verliezen 
maar dan zijn natuurlijk ook de winnaars gekend 
en maken we de einduitslag bekend 


broederscholen logo
adres
Broederschool Stekene
Nieuwstraat 17, 9190 Stekene
KBO 0415 245 221 RPR Gent, afd. Dendermonde
contact
Secretariaat
03 779 67 94
info@stekene.broeders.be